duminică, 28 decembrie 2008

Un dar special de Sărbători

Crăciunul a trecut dacă stăm să privim calendarele. Însă Sărbătorile de Iarnă continuă, eu aşa simt. Dacă tot românul şi-a umplut până la refuz (poate) intestinul gros în această perioadă, e bine să ne gândim şi la semnificaţia intrinsecă a Sărbătorilor, nu numai la cadouri multe, sarmale, cârnaţi şi eventual câteva kilograme în plus. Crăciunul e, peste toate astea, un eveniment al sufletului. Multă lume scria şi mă îndemna să fiu mai bun în această perioadă. Nu numai pe mine, ci pe toţi, în general. Nu ştiu dacă ăsta e mesajul adevărat al Sărbătorii acesteia minunate. Eu merg pe principiul lui Dalai Lama, atunci când vrei să fii bun cu adevărat şi nu doar să înşirui nişte cuvinte, nişte vorbe. El spunea aşa: "Fii bun ori de câte ori e posibil! Şi e posibil întotdeauna." Mai are vreun rost să comentez? Categoric nu. O să merg mai departe şi o să spun că în perioada asta nu trebuie nu numai să înfulecăm ca nişte saci fără fund, ci trebuie să ne hrănim şi sufletul. Cu riscul de a fi acuzat de prea mult romantism sau de orice altceva, chiar dacă nu v-am urat nimic de Sărbători, o să vă fac un dar, zic eu. O melodie cântată din suflet pentru suflet. Am ascultat-o acum ceva vreme vreo 3-4 zile încontinuu. E sublimă, superbă, înălţătoare, minunată, extraordinară. Sau, mai simplu: de nedescris în cuvinte... Îţi umple sufletul şi inima de căldură. Aştept păreri despre o asemenea mostră de frumos! 
P.S: Poţi să urăşti melodia asta, limba franceza sau orice altceva, însă când vezi şi asculţi mii de oameni fredonând acelaşi cântec la unison, nu poţi decât să te emoţionezi... şi să te bucuri că aşa ceva există!

Lara Fabian - Je t'aime:


3 comentarii:

JumpingSnail spunea...

Foarte frumos, si ce ai scris si filmuletul :) ... Sarbatori Fericite ! :)

Anonim spunea...

Anul trecut, cand am vazut clipul asta prima data, am fost pur si simplu fascinata atat de vocea Larei si de frumusetea melodiei, cat si de gestul publicului si culmea! - de talentul lor, pentru ca nu lalaie ca o turma, si chiar CANTA o melodie care la urma urmei e destul de grea... Si faptul ca e plange... Oricum, de un an incoace melodia asta e una dintre preferatele mele... La multi ani si toate cele bune pentru anul care vine!

Bianca spunea...

Am intrat din pura intamplare pe blogul tau (sau nu). De fiecare data cand vad videoclipul imi dau lacrimile de emotie transmisa.Sunt f.placut surprinsa sa aflu prin tine ca sensibilitatea nu tine cont de varsta si sex.