vineri, 27 noiembrie 2009

Împreună putem salva o viaţă!

La un pas de noi, în realitatea imediată, se întâmplă lucruri faţă de care nu putem rămâne reci, fără reacţie. De ce? Pentru că suntem oameni, pentru că avem suflet, pentru că ştim ce înseamnă durerea, suferinţa, pentru că ni se poate întâmpla oricăruia dintre noi în orice secundă...
Andreea Dumitran e un copil în vârstă de doar 8 anişori care locuieşte în Câmpina şi învaţă la Şcoala Generală Nr.1. Până cu puţin timp în urmă era o elevă normală de clasa a II-a care adora pictura şi marea. Destinul însă pare să-i fi întors spatele. Şi a facut-o în cel mai crâncen mod posibil: prin boală şi suferinţă. Micuţa Andreea a fost recent diagnostică cu o formaţiune tumorală infiltrativă bulbo-protuberenţială. Adică o malformaţie gravă de tip neurologic. Copila are nevoie de o sumă uriaşă pentru vremurile tulburi pe care le traversăm, 20.000-35.000 de euro, bani destinaţi unui tratament cu protoni şi ioni de carboni în Rusia ori Elveţia. Costurile sunt mari, e adevărat. Dar viaţa unui om cât valorează? E, cu siguranţă, de nepreţuit! Însă e paradoxal şi teribil să ştii că viaţa ta ori a copilului tău "costă" doar câteva zeci de mii de euro... Marea problemă este însă că viaţa riscă să treacă mult prea repede pe lângă acest îngeraş. În mai puţin de 10 zile, suma de bani trebuie strânsă, iar tratamentul va începe imediat. Astfel că e imperios necesar să ne mişcăm cât mai repede. Fac apel la toţi cei care vizitează acest blog să doneze atât cât pot pentru cea mai înaltă cauză posibilă: salvarea unei vieţi de copil. Atât conturile, cât şi numerele de telefon ale părinţilor, dar şi documente care atestă faptul că boala micuţei este cât se poate de reală, le găsiţi aici. Îi rog pe cei care au site-uri, blog-uri, reviste online sau orice alt mijloc de mediatizare, să facă posibilă apariţia cazului Andreei şi acolo. Doar aşa putem strânge banii necesari, putem să salvăm o viaţă de copil nevinovat, ne putem lupta cu moartea de la egal la egal. Prin noi, prin voi, jocul de-a viaţa se poate încheia frumos pentru ca mai apoi să înceapă din nou! Haideţi să salvăm o viaţă împreună!
P.S: Îi mulţumesc Ancăi pentru că m-a pus în temă cu acest caz! Pentru cei din zonă, miercuri, 3 decembrie, va avea loc un spectacol caritabil pentru Andreea la Casa Tineretului din Câmpina, cu începere de la ora 17. Andreea vă aşteaptă să-i redaţi zâmbetul de copil nevinovat, de îngeraş aflat la început pe drumul vieţii!

Un comentariu:

Anca spunea...

Eu îţi mulţumesc că ne ajuţi! Doamne-ajută să reuşim!