joi, 18 martie 2010

Recunoşti sau nu cascada? (127)

Această întrebare valorează 3 puncte!
Este nevoie de numele cascadei din imagine, de ţara în care se află şi de înălţimea de la care se produce căderea de apă pentru a obţine punctele!
Pentru a trimite răspunsul tău, dă click aici!
RĂSPUNS CORECT: CASCADA BRIDALVEIL, STATELE UNITE ALE AMERICII, 180 DE METRI.
Sorina a dat răspunsul corect şi complet în cel mai scurt timp! Cele 3 puncte merg la tine!

13 comentarii:

Anonim spunea...

stiu!

Cascada se numeste Bridalveil Fall, se afla in California,SUA si are inaltimea de 188 m

Gaby spunea...

Cascada Wallaman, cea mai inalta cascada din Australia, 340 metri

Gaby spunea...

Cascada Hiilawe are o inaltime de 442 metri si este una dintre cele mai inalte cascade din Hawaii, SUA. Mai m-am documentat si cred ca acesta este raspunsul corect.

Doina spunea...

Sutherland, Noua Zeelanda; inaltimea totala = 580m; este formata din 3 caderi de apa - imaginea reprezinta prima cadere de apa

Claudiu spunea...

Cred ca imaginea reprezinta cascada Maletsunyane din Lesotho si are o inaltime de 192 metri. Eu voi continua sa particip la concursul tau cu speranta ca voi intra in clasament. Sa stii insa ca sunt de acord cu Lory ca ai rarit-o cam tare cu intrebarile.

Diana spunea...

Cascada Howick in Howick, KwaZulu-Natal, Africa de Sud. Caderea de apa are aproximativ 95 metri in inaltime

Matei spunea...

Cascada Kalambo de pe raul Kalambo are o inaltime de 235m si se afla la granita dintre Zambia si Tanzania. Este a doua ca inaltime din Africa.

Alexa spunea...

Recunosc ca m-am straduit mult sa recunosc cascada, dar n-am reusit. Am asteptat un hint, dar nu l-ai dat, asa incat m-am hotarat sa recitesc regulamentul facut de tine pentru concurs. Am costatat cu parere de rau ca nu il mai respecti. Ti-am gasit o scuza - din datele despre viata personala , reiese ca esti in clasa a XII-a - deci stai rau cu timpul liber. Totusi, gandeste-te si la noi, cei care am luat in serios concursul tau si il consideram o provocare pentru a ne imbogati cunostintele. Chiar daca nu mai poti sa pui o intrebare zilnic, dar la 2-3 zile ai putea sa faci acest lucru. Ar fi o relaxare si pentru tine si tie iti ia mult mai putin timp decat ne ia noua sa gasim raspunsul la intrebare.

Bibicu spunea...

Bogdane, fii barbat!!! Recunoaste cinstit ca nu mai stii ce cascada este in imagine. Am citit regulamentul si ar fi trebuit sa dai de un HINT de 10 zile sau sa publici comentariile. Un barbat adevarat isi respecta cuvantul.

Bogdan Fălcescu spunea...

@Bibicu: Bibicule, pentru că sunt al nabii de bărbat, nu recunosc nimic din ceea ce zici tu şi îţi fac demonstraţia practică: uite că, aşa bătrân şi "bolnav" cum mă aflu, am reuşit să-mi amintesc cascada. E mai avantajos pentru tine să-ţi foloseşti neuronii în scopuri mai benefice pentru tine decât acela de a-mi contesta "bărbăţia" care, a propos, n-are absolut nicio legătură cu un concurs de cultură generală. Să ai baftă!

Lory spunea...

Nu stiu cat de barbat esti, dar stiu ca stai prost cu tinerea de minte. Aceasta cascada, la fel ca si Yosemite, de la intrebarea 93 se afla in Yosemite National Park, California, SUA. La cate mii de cascade sunt, tu postezi imaginile de la doua cascade situate in acelasi parc national?

Bogdan Fălcescu spunea...

@Lory: Nici nu cred că te priveşte ori ar trebui sa ştii tu vreodată ceva despre bărbăţia mea. Dacă mie îmi place la nebunie Parcul Naţioanl Yosemite din California, pot să postez 100 de întrebări referitoate la cascadele ce le include. E o problemă de pură opţiune şi atât care, ţin să-ţi spun, nu are nicio legătură cu aclamata "ţinere de minte".

Lory spunea...

Eu tot nu inteleg ce are atat de remarcabil aceasta cascada... nici ca inaltime a caderii de apa, nici ca volum, nici ca spectaculozitate... Altadata, ne furnizai date despre subiectele din imagini. Eu sunt curioasa de ce ai ales-o. In ceea ce ma priveste, cred ca ai vrut sa ne testezi cat de bine stam cu nervii. Ii plang pe cei care au cazut in plasa si si-au pierdut timpul cautand o cascada "no name".