sâmbătă, 23 iunie 2012

Prima victorie împotriva fițuicii locale

Cred în justiția din România, așa cum cred în sistemul de sănătate românesc care mie mi-a salvat viața, contrar părerilor unanime. Miercuri, 20 iunie 2012, stăruința mea de a-mi apăra niște drepturi fundamentale în instanță și credința că adevărul trebuie să primeze în fața ticăloșiei, imposturii, nedreptății și a minciunii, mi-au adus prima victorie în lupta cu o fițuică locală partizană - Ziar de Sinaia - care, timp de aproape 2 ani, m-a calomniat, mi-a atacat familia, mi-a încălcat dreptul la viață privată, m-a urmărit, a mințit sfruntat, mi-a atacat organele interne și a orchestrat atacuri la persoană de un grotesc patologic. Pentru că sunt tânăr, pentru că nu mă las călcat în picioare, pentru că am opinii pe care mi le manifest public și pentru că ocup o funcție publică.
Judecătoria Sinaia a admis cererea mea în pretenții referitoare la un articol denigrator, considerând că într-adevăr am fost calomniat și că mi s-au adus importante prejudicii de imagine. Instanța a admis ca ziarul să îmi plătească daune morale (simbolice) de 1 leu, așa cum eu am cerut, și a obligat fițuica să publice sentința în 3 numere lunare. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.
Cred că aceasta este o victorie-simbol, o victorie împotriva libertății de exprimare exercitate fără limite, o victorie esențială și necesară democrației, care creează un precedent cu accente istorice în jurisprudența instanței din Sinaia, de vreme ce nimeni nu a câștigat vreodată un proces în pretenții împotriva acestui ziar!
Voi continua să lupt cu aceeași convingere, perseverență și putere pentru a-mi apăra drepturile și pentru ca cei care încearcă să distrugă vieți ori cariere să plătească până la ultimul leu pentru gesturile și atitudinile lor profund inumane și imorale.
Nu îmi voi negocia niciodată drepturile, libertatea, principiile și valorile! Și sunt dispus să lupt cu oricine mi le încalcă până la ultima picătură de energie.
P.S.: Puteți găsi mai multe detalii aici despre lupta mea cu cei care mimează jurnalismul și care încalcă drepturi fundamentale ale omului, într-o scrisoare deschisă pe care am scris-o în urmă cu 6 luni și am făcut-o publică.

Niciun comentariu: