duminică, 14 septembrie 2008

Începe şcoala, dar nu prea îmi pasă

Azi clopoţelele din mii de şcoli vor anunţa din nou adunarea generală a sute de mii de elevi pe băncile şcolilor, liceelor, colegiilor. Pentru cei mai mulţi, ăsta e un motiv de întristare profundă. Iar începe şcoala, iar profi bosumflaţi, iar teme cu caru', iar note... Alţii însă se bucură pentru că cică îşi revăd colegii pe care în timpul anului îi înjură de mama focului. Bobocii de abia aşteaptă să păşească şi ei în rândul celor care "învaţă", care chiulesc, care îşi trimit oră de oră bileţele. Dar, săracii, nu se gândesc că vor primi botezuri peste botezuri cel puţin în prima săptămână a lor în calitate de liceeni. Vor ajunge acasă ceva mai auzi decât dacă ar fi avut parte de un tsunami sau de o ploaie torenţială. Pentru mine începerea "sezonului competiţional" 2008-2009 e prilej de mare bucurie, nu pentru că sunt fan al umplerii caietelor cu cerneală, nu pentru că ador profesorii, nu pentru că îmi plac notele, ci pentru simplul motiv că îmi iau tălpăşiţa din ţară fix când începe şcoala: pe 15 septembrie! Da, mă duc să-mi mai bronzez un picuţ trupul şi să-mi relaxez pătraţelele pe plaiurile Antalyei împreună cu cei pe care îi iubesc cel mai mult: părinţii mei, oamenii care îmi sunt mereu alături, oamenii care mă iubesc necondiţionat, oamenii care cred în mine, oamenii care îmi "predau" lecţii de viaţă zilnic. Plecăm toţi trei departe de stres, de snobi, de prostia neaoşă, dar şi departe de prieteni. Aseară, discutând cu o "veche" cunoştinţă din Bucureşti, mi-a spus că "umanitatea de pe băncile şcolii mă va înjura la greu". În caz că aveţi nişte porniri de furie, puteţi să vă refulaţi aici pe blog. Chiar n-am nicio problemă. O să lipsesc circa 8 zile din Blogosferă, iar cu acest prilej vă doresc să începeţi anul cu dreptul, să fiţi deştepţi, să vă bucuraţi de anii adolescenţei şi să nu lăsaţi prostia să înlocuiască valoarea!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sa stii ca nu aveam de gand sa-ti las vreun comentariu la acest "articol", pentru ca mi-am exprimat in mai multe ocazii revolta fata de "gestul" tau. Totusi, nu m-am putut abtine sa nu ma intreb cine este acea misterioasa cunostinta ca mare dreptate avea :P (ma bucur ca ai scis veche in " " ca altfel cred ca s-ar fi simtit jignita). Oricum, avand in vedere ca tu vei citi aceste randuri de-abia peste o saptamana cand vei intra in randul "suferinzilor" de pe bancile scolii, nu pot decat sa-ti urez multa bafta in noul (care va fi deja vechi cand revii tu pe plaiuri mioritice) an scolar! A, si sper ca ne vei relata aici, pe blog minunata experienta "otomana", ca doar nu ne-ai rasucit cutitul in rana degeaba.

Bogdan Fălcescu spunea...

@catalina: Am citit comentariul tău încă de când eram în Turcia pentru că şi acolo au inventat ăştia Net-ul. Şi nu m-am putut abţine să las biţii în pace. Îţi răspund abia acum pentru că nu prea am avut timp. Deşi, şcoala a început de câteva săptămâni bune, îţi mulţumesc pentru urare şi îţi doresc şi eu (că doar aşa se cuvine) un an şcolar plin de rezultate extraordinare! Azi scriu despre "experienţa otomană", aşa cum chiar tu ai numit-o. P.S: Te aştept la tenis la vară sau chiar mai devreme! Eu încă mă mai antrenez pentru duel!