marți, 30 august 2011

Recunoști sau nu pictura? (152)

Această întrebare valorează 3 puncte!
Este nevoie de numele lucrării din imagine, de autorul ei și de anul în care a fost pictată pentru a vă asigura cele 3 puncte puse în joc!
Pentru a trimite răspunsul tău, dă click aici!
HINT1: ACEASTĂ PICTURĂ ÎI APARȚINE UNUI REPREZENTANT AL CURENTULUI SUPRAREALIST ÎN ARTĂ.
HINT2: PICTURA ESTE CREATĂ ÎN SECOLUL AL XX-LEA.
HINT3: AUTORUL ACESTEI PICTURI ESTE NĂSCUT ÎN EUROPA.
HINT4: AUTORUL PICTURII DE MAI JOS ESTE RENUMIT PENTRU EXCENTRICITĂȚILE ȘI MEGALOMANIA LUI.
HINT5: AUTORUL ACESTEI OPERE DE ARTĂ A AVUT PRIMA EXPOZIȚIE A LUCRĂRILOR SALE ÎN ANUL 1918.
ÎMI FAC MEA CULPA PENTRU INDICIUL CU NUMĂRUL 2 PE CARE VI L-AM OFERIT GREȘIT. AM MODIFICAT.
RĂSPUNS CORECT: „EQUESTRIAN PORTRAIT OF CARMEN BORDIU-FRANCO” DE SALVADOR DALI, 1974.
Ce duel extraordinar! cata și Alexa au oferit răspunsul corect și complet în același timp (ora 14.00)! În această situație, mă vă nevoit să vă ofer amândurora câte 3 puncte! Felicitările mele sincere!

14 comentarii:

Lory spunea...

Suprarealismul în pictură. Fondatorii suprarealismului au fost poeţii. Termenul "Surréalisme" a luat naştere în anul 1917 ( sursa: Wikipedia ). Deci suprerealismul este un curent care a aparut in secolul XX. Nu vrei sa ne dai niste hint-uri cu informatii corecte?

Bogdan Fălcescu spunea...

@Lory: Înțeleg că ești foarte critică și strictă, dar când ai scris comentariul ăsta nu cred că erai într-o pasă bună. Ce e greșit dacă pictorul este reprezentant de seamă al suprarealismului în artă, iar pictura este din secolul XIX? Pictura poate să nu fie suprarealistă. Dacă pictorul este suprarealist, asta nu înseamnă că toate operele lui trebuie să fie suprarealiste. Asta nu înseamnă că pictura de față trebuie să fie neapărat suprarealistă. Concluzia ta este cel puțin pripită, ca să nu fiu dur. Hai deschideți puțin orizontul de analiză!

Alexa spunea...

"Fata din vis" sau "Fata pe cal alb" - Pablo Picasso - pictura a fost facuta in perioada in care si-a facut studiile la Şcoala de Arte Frumoase din Barcelona (1896)sau la Academia de Pictură din Madrid (1897-1898). Acest raspuns este rezultatul unui sir intreg de cautari, deductii si eliminari, dar fara a gasi tabloul. Te rog sa-mi dai atatea puncte la cate intrebari ti-am raspuns si sa-mi spui pe ce site putem admira pictura.

Lory spunea...

Deci sa revenim: daca Salvador Dali s-a nascut in 1904, cum putea sa faca pictura in secolul XIX ??? Cred ca nici tu nu erai intr-o pasa buna cand ai dat HINT-ul nr. 2. Iti multumesc ca nu ai fost dur, dar ai putea sa-ti daschizi si tu mai mult orizontul de analiza!

Alexa spunea...

Eu nu mai inteleg nimic. HINT-urile nr. 4 si 5 ni-l indica clar pe Salvador Dalí, numele la naştere, Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech care a trait intre 1904 si 1989(* 11 mai 1904, Figueras, Spania - † 23 ianuarie 1989, Figueras). Cum poate sa fie pictura din secolul 19, cand el a trait in secolul 20 si a avut prima expozitie in 1918?

cata spunea...

Equestrian Portrait of Carmen Bordiu-Franco (Portretul ecvestru al lui Carmen Bordiu-Franco), Salvador Dali, 1974; cred ca mi ai simtit lipsa din concurs :P sper sa revin in forta cu 3p :D

Alexa spunea...

Equestrian Portrait of Carmen Bordiu-Franco, SALVADOR DALI, 1974

Bibicu spunea...

Equestrian Portrait of Carmen Bordiu-Franco, 1974, Salvador Dali

Claudiu spunea...

Equestrian Portrait of Carmen Bordiu-Franco - Salvador Dali - 1974. Ai fost cam aspru cu Lory, tinand cont de faptul ca a avut dreptate. Si eu am cautat mult pictura, astfel incat pot sa spun ca am devenit "specialist" in curentul suprarealist.

Diana spunea...

- Ritratto equestre di Carmen Bordiu-Franco - Salvador Dali - 1974

George spunea...

Retrato de Carmen‑Bordiu‑Franco del pintor Salvador Dali‑1974

Gaby spunea...

Equestrian Portrait of Carmen Bordiu-Franco, 1974, Salvador Dali. De data asta, ne-ai cam chinuit!

Andreea spunea...

Equestrian Portrait of Carmen Bordiu-Franco (1974) - Salvador Dali

Alexa spunea...

Multumesc! Astept cu mare interes urmatoarea intrebare!