duminică, 29 iulie 2012

Apel la civism și demnitate

DA, de 4 ani, cu consecvență, scriu aici, pe blogul personal, despre felul în care Traian Băsescu și gașca portocalie pe care a impus-o la conducerea țării, cu o aroganță și o perversitate inumane, umilesc cetățenii acestei țări, comit abuzuri fără precedent, promovează nonvaloarea, fură, înjură, subordonează mass-media, mint cu nerușinare și ușurință și se hrănesc cu ură și bani publici! DA, în 2 iunie 2010, m-am solidarizat cu profesorii care au contribuit la formarea mea și am luat parte la două mitinguri de protest împotriva măsurilor de austeritate impuse de Traian Băsescu prin Guvernul Boc, la Sinaia și la Ploiești! DA, în 22 ianuarie 2012, la -20 de grade Celsius, am fost în Piața Universității, cu părinții mei, pentru a protesta și a-mi manifesta liber nemulțumirile față de regimul cu tendințe autoritariste și polițienești impus de Băsescu, față de modul mizerabil în care președintele României i-a umilit public pe Raed Arafat, unul dintre cei mai buni medici de urgență din țară, și pe regele Mihai I al României (Iartă-l, Majestate!), față de modul absolut discreționar în care a promovat hoți, oameni penibili prin slugărnicie și comportament, analfabeți și incompetenți (Emil Boc, Traian Igaș la Interne, Gheorghe Ialomițianu la Finanțe, Daniel Funeriu la Educație, Roberta Anastase, Elena Băsescu - europarlamentar, Elena Udrea la Turism, Monica Ridzi la Tineret, Adriean Videanu la Economie etc.), față de modul în care s-a substituit, în repetate rânduri, Executivului, față de injuriile aduse unor jurnaliști, față de catalogarea elevilor școlii românești ca fiind „tâmpiți” și multe altele! DA, sunt un cetățean european responsabil care își iubește țara și care vrea să rămână demn, deși a fost umilit de Traian Băsescu și PDL! DA, astăzi merg la referendum și DA, votez în favoarea suspendării lui Traian Băsescu pentru că votul este pilonul de bază al democrației, pentru că spiritul meu civic e mai presus de interesele lor partizane, pentru că nu accept ca țara mea să fie terfelită în fel și chip peste hotare de Macovei și Băsescu, pentru că sunt un om liber, pentru că nu voi accepta niciodată faptul că Traian Băsescu, președintele României, îndeamnă poporul său la a boicota democrația, pentru că Băsescu minte, pentru că Băsescu îmi jignește inteligența, pentru că Băsescu discriminează, pentru că Băsescu vrea să fiu parte dintr-o turmă de mioare (așa cum au fost parlamentarii PDL la votul pentru tăierile de toate naturile), pentru că țara mea merită o nouă șansă, pentru că am speranță!

Fac un apel public la civism și demnitate către toți cei care citesc acest mesaj: dragi români, mergeți și exprimați-vă opinia legată de Traian Băsescu! Nu deveniți captivi în propria voastră țară! Fiți europeni, demonstrați că aveți spirit civic, asumați-vă răspunderea propriilor opinii! Dacă nu votați, nu veți avea dreptul să vă plângeți și nu veți avea cui să îi cereți socoteală! Nu vă boicotați pe voi înșivă, așa cum vrea Traian Băsescu!
Conchizând, cred că trebuie să apelăm la rațiune atunci când analizăm evenimentele actuale de pe scena politică românească. Astăzi, unicul subiect al zilei este Traian Băsescu (ce a făcut el bine sau rău pentru România)! Nu USL, nu Ponta, nu Antonescu! Sper să nu cădeți în capcana de a vă lăsa manipulați de propaganda PDL care ne spune cât de negri sunt adversarii politici ai lui Băsescu. Pe Ponta, Antonescu și USL îi vom judeca la alegerile parlamentare din noiembrie, la alegerile prezidențiale, tot democratic, prin vot!

P.S.: Iată ce spunea Băsescu, în 2007, despre pragul electoral impus artificial! Azi, este de acord cu pragul electoral impus de Curtea Constituțională și îl folosește pentru a câștiga ca cel mai mare perdant - cheamă cetățenii la neparticipare! Și din motivul ăsta, azi voi vota DA!

Un comentariu:

Adi spunea...

Cata dreptate ai!