sâmbătă, 5 septembrie 2009

US Open - Ziua 5

Această a cincea zi a Marelui Şlem American nu a mai fost la fel de agitată precum ziua precedentă. Cei mai mulţi dintre favoriţi au mers mai departe, apărându-şi temeinic şansele. La dublu masculin, perechea Pavel - Tecău a avut neşansa de a-i întâlni în turul secund pe gemenii Mike şi Bob Bryan, cei care deţin supremaţia de câţiva ani în competiţiile de dublu. Americanii i-au învins pe ai noştri în două seturi, scor 7-6, 6-3. În turneul de dublu feminin, Sorana Cîrstea şi Caroline Wozniacki îşi continuă parcursul bun şi înving perechea Victoria Azarenka - Vera Zvonareva, favorite 16, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-2. În turul al treilea, Sorana şi Caroline vor avea o misiune aproape imposibilă pentru că le întâlnesc pe surorile Williams, favorite 4 la câştigarea competiţiei.
Pe tabloul de simplu masculin, s-au înregistrat doar două înfrângeri ale favoriţilor. Astfel, argentinianul Jose Acasuso îşi asigură un loc în turul 3, prin victoria în 5 seturi în faţa lui David Ferrer, al 18-lea favorit, scor 6-3, 3-6, 1-6, 6-3, 6-2. Sârbul Viktor Troicki, favorit 30 la US Open, dezamăgeşte şi el. Francezul Julien Benneteau a reuşit să-l învingă în 4 seturi din postura de outsider, scor 6-1, 3-6, 6-1, 6-0. Rafael Nadal a avut şi el ceva emoţii după ce germanul Nicolas Kiefer a reuşit să câştige al doilea set din disputa lor, contând pentru turul 2. Însă favoritul 3 al competiţiei şi-a revenit şi a încheiat conturile cu neamţul în 4 seturi: 6-0, 3-6, 6-3, 6-4. Nici scoţianul-minune, Andy Murray, nu a avut un meci uşor în compania chilianului Paul Capdeville, pe care a reuşit să-l învinigă, dar în 4 seturi, scor 6-2, 3-6, 6-0, 6-2. Juan Martin del Potro, favorit 6, nu a avut nicio problemă în a-l elimina în 3 seturi pe austriacul Jurgen Melzer, cel care, în prealabil, îl învinsese pe Marat Safin. 7-6, 6-3, 6-3 arăta tabela în favoarea argentinianului, la sfârşitul partidei. Jo-Wilfried Tsonga, al şaptelea cap de serie, arată o formă bună şi trece de stângaciul Jarkko Nieminen în minimul de seturi, scor 7-5, 6-3, 6-4. Un alt francez, Gilles Simon, merge şi el mai departe după victoria în 3 seturi în faţa brazilianului Thomasz Bellucci, scor 6-3, 6-2, 6-4. După uriaşa victorie în faţa spaniolului Feliciano Lopez, americanul Taylor Dent îşi continuă odiseea la el acasă şi mai învinge un spaniol, pe Ivan Navarro. Partida a fost una de pus în ramă şi s-a terminat după 5 seturi şi 2 tie-break-uri, scor 6-4, 5-7, 6-7, 7-5, 7-6.
Favoritele au avut o zi mult mai bună faţă de precedenta la Open-ul American. Cea mai mare surpriză a zilei cu numărul 5 a fost victoria italiencei Francesca Schiavone, după 3 seturi, în faţa Victoriei Azarenka, favorita 8 a turneului. A fost un meci frumos, disputat, în care Azarenka nu s-a regăsit, iar Schiavone a atacat continuu şi a făcut mult mai puţine erori neforţate. Aşadar, italianca merge în turul 4, după victoria sa surprinzătoare cu 4-6, 6-2, 6-2 şi devine jucătoarea zilei a cincea. A doua favorită, Serena Williams a întâlnit o necunoscută în turul 3, Maria Jose Martinez Sanchez, pe care a executat-o imediat, în două seturi, scor 6-3, 7-5. Sora ei mai mare, Venus, i-a urmat exemplul şi a învins-o tot în două seturi pe slovaca Magdalena Rybarikova cu scorul de 6-2, 7-5.  Într-un duel al capilor de serie, Vera Zvonareva, a şaptea favorită, a avut nevoie de doar două seturi pentru a trece de compatrioata sa, Elena Vesnina, numărul 31 pe lista celor cu şanse la câştigarea trofeului. Italianca Flavia Pennetta continuă să joace un tenis de foarte bună calitate, îşi respectă statutul de favorită şi o învinge pe canadianca Aleksandra Wozniack în două seturi identice, 6-1, 6-1. Kim Clijsters este pe cai mari şi trece fără probleme de mai tânăra sa compatrioată, Kirsten Flipkens, scor 6-0, 6-2.
A şasea zi programează la US Open meciuri foarte tari care pot aduce alte suprize atât pe tabloul feminin, cât şi pe cel masculin. Stay tuned!



Pentru a trimite comentarii în legătură cu US Open 2009, dă click aici!

Niciun comentariu: