marți, 8 septembrie 2009

US Open - Ziua 8

Cea de-a opta zi a Marelui Şlem American a programat meciuri din faza optimilor de finală ale competiţiei atât în proba de simplu masculin, cât şi la feminin. Nu trebuie să uit nici de turneul juniorilor care a început încă de luni la Flushing Meadows, însă abia astăzi românii au intrat de-a binelea în competiţie, în sensul în care au jucat primele meciuri. La dublu feminin, perechea Monica Niculescu-Vania King, favorite 12, s-a oprit în turul al treilea, acolo unde cele două au fost învinse de dublul 100% spaniol Nuria Llagostera Vives şi Maria Jose Martinez Sanchez, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-2. Dacă ne abatem atenţia asupra turneului junioarelor, vom avea ceva motive de bucurie. Deşi Cristina Dinu a pierdut în primul tur în faţa americancei Courtney Dolehide (6-0, 4-6, 6-4), ea a făcut un meci bun la dublu alături de Grace Sari Ysidora, obţinând calificarea în turul secund după o victorie în două seturi (6-3, 6-0) împotriva perechii Pekhova-Svitolina. O altă româncă ce promite, Elena Bogdan, a făcut, de asemenea, un prim meci bun alături de coechipiera sa, thailandeza Noppawan Lertcheewakarn. Victoria cu 6-3, 6-4 în faţa nemţoaicelor Anna-Lena Friedsam şi Sina Haas le aduce calificarea în turul următor.
Optimile de finală au adus meciuri tari pe tabloul băieţilor. Consider că singura surpriză notabilă a fost eliminarea celui de-al optulea favorit, rusul Nikolay Davydenko, care l-a întâlnit în această fază a competiţiei pe suedezul Robin Soderling. La scorul de 7-5, 3-6, 6-2 în favoarea nordicului, Davydenko a cedat fizic şi, astfel, Soderling se mai califică într-un sfert de finală de Grand Slam. Favoritul principal şi numărul 1 în lume, Roger Federer, a avut câteva probleme doar în primul set al meciului său pe care l-a disputat în compania spaniolului Tommy Robredo. 7-5, 6-2, 6-2 este scorul care îl califică pe elveţian în sferturile de finală. Sârbul Djokivic, cap de serie numărul 4, l-a întânit pe cehul Radek Stepanek şi a reuşit să rezolve partida foarte repede, în doar 3 seturi, scor 6-1, 6-3, 6-3. Fernando Verdasco, favorit 10 la US Open 2009, are deosebitul merit de a izbândi o victorie împotriva periculosului John Isner, care a jucat în faţa propriilor suporteri pe arena Louis Armstrong. Patru seturi identice i-au trebuit ibericului pentru a obţine o victorie frumoasă, scor 4-6, 6-4, 6-4, 6-4. 
La fete, ucraineanca Bondarenko reuşeşte o victorie de răsunet în faţa argentiniencei Gisela Dulko. Un identic 6-0, 6-0 o transformă pe Kateryna în jucătoarea zilei cu numărul 8 la Open-ul American. The Russian killer, americanca Melanie Oudin, mai face o victimă la ea acasă. După Pavlyuchenkova, Dementieva şi Sharapova, puştoaica blondă o învinge şi pe cea de-a 13-a favorită. Tot o rusoaică. Nadia Petrova pleacă acasă după o înfrângere dureroasă în 3 seturi, scor 1-6, 7-6, 6-3. O altă surpriză o constituie înfrângerea Svetlanei Kuznetsova, cap de serie 6, care a pierdut neaşteptat în faţa tinerei Caroline Wozniacki. Daneza a reuşit o revenire de la 0-1 la seturi, câştigând următoarele două runde la tie-break. Într-un meci al cvasinecunoscutelor, belgianca Wickmayer îşi continuă parcursul extrem de bun şi merge în sferturi, după ce o învinge pe cehoaica Petra Kvitova cu 4-6, 6-4, 7-5.



Pentru a-ţi spune părere referitoare la US Open 2009, dă click aici!

Niciun comentariu: