luni, 7 septembrie 2009

US Open - Ziua 7

Ziua 7, ultima a primei săptămâni, a adus întâlniri-şoc între favoriţii turneului care au reuşit nişte meciuri de zile mari, un tenis-spectacol cu multe răsturnări de situaţie. Perechea Cîrstea - Wozniacki nu a fost capabilă de o mare surpriză în faţa celebrelor surori Williams, favorite 4 pe tabloul de dublu feminin. Americancele s-au impus lejer în două seturi (6-4, 6-2) şi fac pasul spre optimile de finală.
Pe tabloul masculin, meciurile s-au desfăşurat, în mare, aşa cum mă aşteptam. Visul american al lui Taylor Dent se năruie în turul al treilea, acolo unde a fost nevoit să dea piept cu scoţianul numărul 2 mondial, Andy Murray. Deşi susţinut frenetic de public, Dent s-a declarat învins după numai 3 seturi, scor 6-3, 6-2, 6-2, iar mai tânărul său adversar îşi vede de drum şi ajunge în optimi. Favoritul 3 al competiţiei, Rafa Nadal, l-a întâlnit în turul al treilea pe compatriotul său, Nicolas Almagro. După un prim set echilibrat, Almagro şi-a arătat limitele şi i-a prilejuit victoria celui care este din nou în căutarea gloriei de altădată. Meciul s-a încheiat cu scorul de 7-5, 6-4, 6-4. Excentricul austriac Daniel Koellerer a făcut spectacol pe arena Louis Armstrong, a câştigat un set, dar nu s-a putut impune în faţa argentinianului Juan Martin del Potro care a arătat un joc solid pe parcursul întregului turneu. Favoritul 6 merge mai departe, după 4 seturi, scor 6-1, 3-6, 6-3, 6-3. Jo Wilfried-Tsonga pare a fi una dintre revelaţiile ediţiei de anul acesta a Marelui Şlem American. Nici în turul 3 francezul nu a avut nicio problemă în a-l învinge în minim de seturi şi într-un mod spectaculos pe mai slab clasatul său compatriot, Julien Benneteau. Tsonga devine astfel jucătorul celei de-a şaptea zile şi se anunţă a fi un adversar de temut în optimile de finală. Veteranul Juan Carlos Ferrero, cap de serie 24, a reuşit surpriza zilei. E adevărat că a profitat de accidentarea lui Gilles Simon în setul 4, dar conducea cu 2-1 la seturi. Aşadar, şi favoritul 8 pleacă acasă, iar fazele finale ale competiţiei se apropie cu repeziciune. 
La fete, ziua a şaptea a adus două meciuri absolut senzaţionale. Kim Clijters şi americanca Venus Williams, favorită 3, ne-au oferit o dispută cel puţin ciudată. În primul set, belgianca a făcut tribunele să amuţească, aplicându-i o corecţie usturătoare lui Venus la ea acasă: 6-o. Al doilea set a însemnat o răzbunare identică din partea surorii mai mari a Serenei: un alt 6-0, pe care Clijsters l-a digerat cu greu. Ultimul set a fost cel mai disputat, a durat cât primele două la un loc şi s-a sfârşit, aşa cum şi eu îmi doream, prin victoria lui Kim care a ştiut să joace mai bine punctele importante şi să-şi păstreze calmul. Victoria cu 6-0, 0-6, 6-4 o trimite pe belgiancă direct în sferturile de finală. Un alt meci colosal a fost cel care le-a pus faţă în faţă pe italianca Flavia Pennetta şi pe favorita 7, Vera Zvonareva. După un prim set adjudecat cu 6-3, rusoaica avea 5-4 şi seviciul în setul secund. Era la un pas de victorie. Însă italianca Pennetta a trăit periculos şi a salvat nu mai puţin de 6 mingi de meci. S-a ajuns în tie-break, unde aceeaşi italiancă a avut câştig de cauză. Zvonareva a căzut psihic, Pennetta a câştigat decisivul, iar eu am văzut una dintre cele mai frumoase reveniri într-un meci feminin. Cu un moral atât de solid, a zecea favorită are tot meritul să ajungă în sferturile de finală ale US Open 2009. Serena Williams şi-a răzbunat sora şi a învins-o pe superba slovacă Daniela Hantuchova, a 22-a favorită, în două seturi, fără drept de apel: 6-2, 6-0.
În cea de-a doua săptămână se dă adevărata luptă pentru supremaţie, iar marii jucători din elita tenisului mondial sunt dispuşi să facă orice pentru a ţine salatiera deasupra capului!



Pentru a vă spune părerea în legătură cu ce se întâmplă la Open-ul American, daţi click aici!

Niciun comentariu: