vineri, 3 iulie 2009

CONCURS pe BLOG - Recunoşti sau nu?

E vară. E vacanţă. Stau de câteva zile şi mă gândesc cum să îmbin utilul cu plăcutul pe blog-ul ăsta al meu de atitudine. Văd că intră lume, citeşte, comentează (sau nu)... Mulţi probabil intră ca să vadă ce-a mai zis (scris) "tâmpitu' " de Fălcescu. Alţii probabil intră din alte motive. În fine. Ideea e că de azi vreau să tranform blog-ul de faţă şi în altceva decât un expozeu al gândurilor, frustrărilor, bucuriilor sau mulţumirilor subsemnatului. Deschid bine ochii şi văd că în jurul meu există tineri (şi nu numai) sătui de kitsch, manele, circ politic la TV, mizerii, incultură, aroganţă...De praf în ochi şi jeg, în general. Aşa că m-am gândit că dacă tot ne pierdem vremea aiurea pe net, mess, facebook şi ce mai vreţi voi, s-o facem cu folos, adică îmbinând utilul cu plăcutul.
Ideea concursului-joc e una simplă, dar aducătoare de informaţii noi şi provocatoare, cred eu. Zilnic pun pe blog o imagine cu un muzeu, o localitate, o personalitate, un tablou, o mănăstire sau o melodie. Voi, cei ce vizitaţi blog-ul, trebuie să daţi un comentariu cu numele (monumentului, aşezării, persoanei, etc.) pe care vi-l cer. La nickname nu trebuie să lăsaţi necompletat pentru că voi face un clasament actualizat zilnic, care va apărea în partea dreaptă. Aveţi dreptul la o singură încercare pentru o imagine. Cel mai rapid răspuns primeşte 1 punct sau 3, în funcţie de dificultatea imaginii. La sfârşitul unei zile, în cazul în care nu a fost găsit răspunsul corect, vă voi da un hint, adică indiciu. După ce un utilizator a recunoscut ce sau cine se află în imagine, eu vă voi da mai multe informaţii despre monumentul, persoana, meloadia, artisitul... respectiv. Cu siguranţă ne vom plimba prin toată lumea, vom asculta muzică bună, vom afla lucruri noi şi interesante, toate acestea prin intermediul unui simplu joc-concurs!
Începând cu ora 22, va apărea prima imagine pe care trebuie s-o recunoaşteţi. Să zicem că asta e o etapă-pilot a concursului ca să vedem cum funcţionează şi dacă funcţionează, dar punctul sau cele 3 puncte se vor acorda celui care dă cel mai rapid răspuns corect! Baftă multă şi sunt chiar curios care e cel mai deştept, agil sau oportunist vizitator al acestui blog!
P.S: Deşi pare un joc de copii suferinzi de cretinism la început, vă asigur că nu e aşa!

Un comentariu:

Alex spunea...

Machiu Piciu