joi, 19 iunie 2008

Semnal de alarmă !

Zilele trecute am primit un mail de la o prietenă. Nu părea neobişnuit. Dar când am deschis pozele ataşate am fost şocat, uluit, am simţit că regret că aparţin speciei umane. Mândria de a fi om a dispărut într-o clipă. Am analizat atent fiecare poză în parte şi încă nu-mi venea să cred. În finalul mail-ului mi se cerea să iau atitudine, trimiţând tuturor prietenilor mei pentru a le arăta de ce sunt capabili nişte creaturi mizerabile care sunt denumite generic "oameni ". Pentru că ăsta e un blog de atitudine, nu puteam lăsa să treacă pe lângă mine asemenea fapte fără sa vi le semnalez. Imaginile sunt mai mult decât grăitoare, aşa că le voi posta dedesubt...                                                                                                               

Tu numeşti asta SPORT?
                                                                                                                                                               

 Este acesta un SPORTIV?           
        

                                                                            
De ce trebuie să facem focile să "plângă"?     
    

                                                                
Acest barbarism nu poate fi posibil în societatea noastră!



Cine îi dă dreptul acestei "fiinţe" să ucidă cu cruzime un pui de focă?



Acestea sunt imaginile care m-au cutremurat. Acum că le-aţi văzut, vă pot explica exact ce se întâmplă acolo, dacă mai e necesar... Norvegienii şi canadienii, ca să mai atragă ceva turişti, au găsit un nou gen de turism. La ce credeţi că s-au gândit minţile lor bolnave? Le oferă turiştilor posibilitatea de a omorî pui de focă. Ei numesc asta "vânătoare" şi e un sport. Nu era de ajuns că multe activităţi umane duc la încălzirea globală şi, implicit, la topirea calotei glaciare, distrugând în acest fel habitatul animalelor polare... Mintea omului a mers mult mai deprte! Şi pentru ce? Pentru a atrage mai mulţi turişti şi mai mulţi bani. Fiinţa umană este mizerabilă în situaţii ca acestea. E în stare, iată, să ucidă pentru a-şi mări profiturile! Omul e în stare de barbarism fără limite! În unele momente, regret că aparţin acestei rase. Cât de laş trebuie să fii ca să poţi ucide un pui de focă lipsit de orice mijloc de protecţie? Câtă maliţiozitate trebuie să ai în suflet ca să faci asta? Acestea sunt întrebări la care doar acei indivizi din imagini ne-ar putea răspunde. Dar, sincer, nici nu aş vrea să-i ascult. Faptele grăiesc de la sine... E terifiant şi înjositor pentru noi, oamenii. Acesta este un manifest împotriva vânatului puilor de focă ca mod de agrement în Norvegia şi Canada! Vreau ca toţi cei care citesc acest post şi sunt de aceeaşi părere cu mine să ia atitudine, lăsând un comentariu în care să-şi exprime liber opinia. Poate că cineva va citi toate aceste comentarii şi, implicit, articolul meu şi va lua măsuri!  

8 comentarii:

Rocsi spunea...

da,intr-adevar nici nu mai am ce sa mai zic!ramai intr-adevar cutremurat de imagini!eu am o deviza:FAPTE NU VORBE!iata ca de aceasta data,faptele si-au spus cuvantul!nici nu poti sa crezi ca exista asemenea 'oameni' si ca pot sa faca asa ceva!dar asta e realitatea!nu ne putem feri de ea!multumesc,Bogdan ca ai fost printre putinii care au tras un semnal de alarma!pe data viitoare ;)
Rocsi

Bogdan Fălcescu spunea...

Si eu sunt adeptul faptelor si de aceea sunt un tip direct si acid adesea. Nu as fi crezut povestea cu puii de foca daca nu as fi vazut pozele astea teribile. Impotriva acestui tip de barbarism chiar trebuie luate masuri imediate. Devenim din ce in ce mai cruzi si asta ma deprima intr-un fel. Dar trebuie sa luptam!!!

Anonim spunea...

se pot lua masuri ... trebuie un mail trimis la fundatia pt ajutorarea animalelor in pericol , toate acele animale bagate intr-un program de protectie , identificatii autorii de la care a pornit "sportul" si la fiecare in parte cate 5 chiftele sa le treaca. eu asa as vedea lucrurile.
Victor M.

Anonim spunea...

ramai....fara cuvinte...inteleg ca omul inca are instincte animaliere...dar ceea ce fac acele chestii...pentru ca nu ii pot numi oamnei se numeste crima ...si este de neiertat...

Bogdan Fălcescu spunea...

Exact, Sorins. Fara sa ne ferim de cuvinte, indivizii aia au comis crime, deci sunt criminali. Iti dai seama ca oameni ca astia nu pot fi iertati asa usor...

Amitiel spunea...

frumos scris. dar din pacate nu numai focile se afla in aceasta situatie, oamenii continund sa distruga mediul inconjurator si se pare ca oricat ar incerca cineva sa ii opreasca(daca incearca cineva) nu o sa reuseasca pt ca unii oameni asa au fost invatati. o sa ajungem peste catva timp sa ne omoram intre noi...

Bogdan Fălcescu spunea...

Victore, la nivel teoretic lucrurile sunt foarte simle, dar ca sa faci asta iti trebuie o organizatie credibila si multi oameni in spate. Normal ca acei invidizi trebuie pedepsiti foarte aspru, dar trebuie gasite si mijloacele de a-i identifica.

Bogdan Fălcescu spunea...

Distrugand cam tot ce intalnim (chiar daca nu ne sta in cale), incepem sa ne autodistrugem ca specie, amitiel. Nu numai ca omoram animalele, dar deja am inceput sa ne omoram intre noi! E teribil ce se intampla! Si chiar trebuie luate masuri drastice!!!