vineri, 20 iunie 2008

Status-uri de mess sau penibilul la el acasă


Mess-ul este unul dintre fenomenele de masă care au loc în rândurile tinerilor nu numai în România, dar în lumea întreagă. Cam toţi sunt cuprinşi de acest flagel. Trebuie să recunosc că şi eu aparţin "generaţiei messenger" sau celor care "mănâncă" litere în cantităţi industriale. Poate că uneori scriu fără vocale sau consoane doar pentru a fi trendy, pentru a nu-i face pe alţii să creadă că sunt venit de undeva de pe Marte. Sau poate o fi altul motivul.... Nu asta e esenţial. Cert e că şi eu îmi petrec o bună parte din timp tastând pe mess cu prieteni, colegi, cunoscuţi. Dar nici chestia asta nu e ieşită din comun. Ştiu, acum vreţi să "touch the point", cum ar zice vreo 2-3 colegi de-ai mei în timpul orei de engleză. Bine... Fiind un fidel utilizator al mess-ului, am prostul sau bunul obicei (după cum consideraţi voi) de a citi status-urile şi a vedea pozele celor care sunt online. Vă întrebaţi probabil ce citesc eu acolo... Păi, chestii de genul: "fac baitza...DND"; "sunt l o tzigara"; "fac prajiturele cu mama"; "imi fac unghiutzele". Asta ar fi prima categorie. Eu nu înţeleg un lucru: de ce au impresia duduile şi duduii ăştia că vreau eu să ştiu exact ce fac ei în clipa aia. Poate mie nu-mi place apa că e mereu udă. Poate că urăsc prăjiturelele făcute de duduie împreună cu stimabila ei mamă. Poate că mie unghiuţele cu ojă îmi repugnă. De ce trebuie să ştiu ce fac ei clipă de clipă? Sau imaginaţi-vă următoarea situaţie: un nene de vreo 140 de kg care papă zilnic slană pe pâine şi are o burtă cât Casa Poporului îşi pune la status: "fac baitza...DND". Păi are el impresia că ar vrea cineva să-i deranjeze şuncile care se lăfăie în apă? Răspuns: prietene, nimeni nciodată nu o sa te deranjeze pe tine când faci băiţă în cada ta mare cât un hipermarket. Aşa că stai liniştit! A doua categorie de penibili cu status-uri sunt cei care pun acolo texte ale manelelor sau îndemnuri prieteneşti de genul: "ejti cea mai proasta fiintza d p terra". Odată mi s-a întâmplat să citesc un astfel de status şi cum aceste status-uri sunt destinate cretinilor care le citesc (în cazul respectiv, eu), am întrebat-o respectuos pe duduie de unde ştie ea că are ceva mai mulţi neuroni la mansardă decât mine. Sau poate ea era Einstein reîncarnat şi eu, săracul, nu-mi dădeam seama. Mi-a explicat că acea "urare de bine" îi este dedicată unei prietene. Şi iar am întâlnit o fiinţă penibilă... Mi se pare de mare bun-simţ să pui un status care să te reprezinte (citat, vers, etc.) decât să devii atât de ridicol. Aşadar, chiar nu mă interesează dacă vă spălaţi des, dacă faceţi prăjiturele, dacă un gras îşi spală şuncile din când în când sau dacă nişte dudui foarte mondene şi cu o poşetuţă Louis Vuitton la purtător îşi fac unghiile! Cam atât despre status-urile lu' nea Messenger ăsta. Până la următoarea situaţie penibilă, să auzim numai de bine!

10 comentarii:

Anonim spunea...

You have touched the point! Din nefericire asa este... majoritatea au statusuri de copii tampiti si nici macar nu isi dau seama cat de penibili pot fi. Apoi, apar si massurile alea de doi lei de genul "bye-bye all... ma duc la magazin" sau "ciao all... love ya"... massuri de-a dreptul jenibile pentru cei ce le concep si trimit ca 'blestem' la toata lista...:))

Bogdan Fălcescu spunea...

Nu stiu, dar simt ca traim intr-o Romanie tot mai dominata de penibil si de prostie. Dar astia de pe mess cu status-urile si mass-urile lor parca vor sa bata orice recors in domeniu. Bai, sunteti foarte penibili! Mai luati o pauza!

Anonim spunea...

Bogdane, ai dreptate in legatura cu statusurile lor , dar ei poate nu-si dau seama cat de jenat e sa scrii pe mess ca faci baie ... ca inevitabil la offline vor aparea mesaje de genu :"cu cine faci?" , "esti singur/a in baie?" , "te-ai gandit si tu sa te speli in viata asta ?" etc.
Victor M.

Bogdan Fălcescu spunea...

Victore, mesajele alea offline ar fi alte motive pentru care ar trebui sa renunte la a mai fi atat de penibili. Eu m+as simti aiurea daca cineva ar incepe sa rada de mine si as lua masuri: as schimba status-ul.

Anonim spunea...

din pacate asta e adevarul...traim intr-o tara in care prostia e la ea acasa si sunt putin oameni care realizeaza acest lucru...o mana de adolescenti cu capul pe umeri nu pot lupta cu un adevarat batalion de..."intelectuali cu un neuron in prag de ardere". remarcabil gestul de a expune situatia.

Bogdan Fălcescu spunea...

Prostia e una din "calitatile" care ma deranjeaza cel mai tare. Si mai ales cand e expusa ostentativ. De fiecare data o sa taxez prostia in termeni foarte duri!

Anonim spunea...

bey statusurile ca statusurile....ca mai baga cate o manea sau cate o declaratie cu te iubesc mult iepuras...sau alte alinturi...da massurile lor...cu daca ai fii in nush ce loc ce ai face cu mine...sau daca nu trimiti la toata lista moare cineva...:))si multe alte tipuri...mai bine nu intram in amanunte:))...poate in viitor o sa se schimbe ceva:D...

Bogdan Fălcescu spunea...

Da, Diana. Poate vor citi si ei articolul meu si isi vor da seama cat de penibili sunt. Astea sunt lucruri cotidiene care ma deranjeaza. Penibilul si prosita sunt ingrozitoare pentru mine. O sa scriu un post si despre mass-uri, fii fara grija! De fiecare data o sa taxez prostia, kitsch-ul, penibilul fara niciun fel de concesii!!!

Puiu spunea...

Salut. Este totusi interesant de aflat de ce acei penibili,jenanti si suncosi se afla in lista ta....
Eu am introdus o regula care ma scapa efectiv de probleme: la al 2-lea mass primeste DELETE. Indiferent cine este. Acum am o lista de mai mare dragul :)
Numai bine ;)

Anonim spunea...

hai ca incepeti sa ma enervati!ce mare scofala daca scriu si ei ce simt,ce gandesc sau ce fac!daca nu va convine nu le mai cititi si gata,ca nu va obliga nimeni
Zici ca nu-ti convine prostia,atunci cum de poti sa te suporti??!inainte de-ai judeca pe altii,judeca-te pe tine ca eu nu vad asa mare tampenie sa scri ceva la status ca doar pentru asta sunt,nu?pur si simplu daca esti ocupat sau vrei sa le arati si altora o melodie noua,unei persoane ca o iubesti scrii si cum am mai spus cui nu-i convine,sa nu citeasca!